Afkickkliniek voor iedereen die verslaafd is

Doordat een afkickkliniek vaak enkel in het nieuws komt op het moment dat een beroemdheid zich door incheckt, is bij sommigen het beeld ontstaan dat dergelijke behandelplekken alleen bedoeld zijn voor artiesten en andere bekende personen. Niets is echter minder waar, dit soort klinieken staat open voor een ieder die lijdt aan een verslaving. Waarom zou je nu kiezen voor een verblijf daar als je verslaafd bent? Omdat het een beschermde omgeving biedt, waar het gemakkelijker is om van verslavingen af te komen. In een afkickkliniek word je niet verleidt, wat het afkicken een stuk succesvoller maakt. Het vraagt dan immers minder discipline om geen gehoor te geven aan het verlangen dat weer in je opborrelt. Bovendien zijn je behandelaars altijd in de buurt, voor het geval je hulp nodig hebt. Lastige momenten zullen zeker komen, niet alleen tijdens het traject van het afkicken, maar ook in de rest van je leven. Het gaat hier in feite om een chronische ziekte en het blijft een strijd om hier aan het hoofd te bieden. Denk niet dat je klaar bent na je behandeling, maar wees je er van bewust dat je altijd strijd zult moeten blijven leveren. Ook voor je familie en vrienden is het goed om te weten dat ontslag uit de afkickkliniek niet betekent dat je nooit meer problemen zult hebben met je verslaving.

Welke verslavingen behandelt afkickkliniek?

Wie aan verslavingen denkt, zal misschien meteen denken aan drugs, maar er zijn natuurlijk nog veel meer zaken waaraan iemand verslaafd kan zijn. Kies je voor afkickkliniek SolutionS Center, dan kun je daar terecht voor behandeling van de volgende soorten verslaving:

  • alcohol
  • drugs
  • medicijnen

Daarnaast zijn er ook gedragsverslavingen mogelijk. Waar moet je dan aan denken? Iemand kan bijvoorbeeld verslaafd zijn geraakt aan gokken of gamen, maar ook bijvoorbeeld aan werk of seks. Ook hiervoor kun je in een afkickkliniek terecht. Wat hetgeen ook is waar je verslaafd aan bent geraakt, feit is dat het altijd een groot effect heeft op je leven. Je kunt vaak nergens anders meer aan denken en het belemmerd je sterk in je dagelijkse doen en laten. Het kan je relaties met anderen op het spel zetten, het kan je in de problemen brengen op je werk, je kunt erdoor in de schulden raken. Met andere woorden, het kan je hele leven op zijn kop zetten. Door je te laten behandelen in een afkickkliniek kun je langzaam je leven weer op de rails krijgen en aan herstel werken.

Krijg hulp van SolutionS Center

We noemden hiervoor al even de afkickkliniek SolutionS Center, waar je eigenlijk altijd terecht kunt als je verslaafd bent. Zij bieden hiervoor een heel fijne locatie aan, met diverse mogelijkheden voor behandelingstrajecten. Afhankelijk van jouw specifieke situatie wordt er gekeken naar wat het best bij jou past. Dit kan een volledige opname zijn, maar het kan ook zo zijn dat jij nog relatief goed functioneert in de maatschappij, dan is een ambulant traject een betere keus. Word je immers volledig in de afkickkliniek opgenomen, dan kun je niet naar je werk en naar andere activiteiten. Op die manier kan jouw persoonlijke situatie verslechteren en dat heeft natuurlijk geen gunstig effect op jouw herstel. Er is bij hen dus altijd sprake van maatwerk, zodat zij jou zo goed mogelijk kunnen behandelen. Prettig om te weten is dat zij officieel als GGZ-instelling aangemerkt zijn, waardoor de kosten van de behandeling vergoed worden uit je ziektekostenverzekering. Ken jij iemand die verslaafd is en hulp nodig heeft of heb jij zelf hulp nodig? Afkickkliniek SolutionS Center staat voor je klaar om je te helpen! Bekijk snel de website https://solutions-center.nl/ voor meer informatie.