Anti slip coating

staandwerk - Anti slip coatingIedereen die een houten vlonder, veranda of dakterras bij huis heeft, weet dat dit levensgevaarlijk glad kan worden. Het is dan ook zeker geen overbodige luxe om hier een anti slip coating op aan te brengen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je nog eens heel hard onderuit gaat en dat wil je natuurlijk absoluut voorkomen. Hoe kan het nu dat hout zo glas wordt buiten? Dat heeft in veel gevallen gewoon te maken met vocht. Als het erg vochtig is, dan kan het hardhout van zichzelf gewoon erg glas worden en is het zonder anti slip coating erg lastig om over te lopen. Maar het kan ook komen door lichte alggroei. Dit zorgt voor een verraderlijke gladheid, doordat je vaak niet goed zit dat dit er op gegroeid zit. Je zet een stap op het hout als het buiten wat vochtig is en voor je het weet glijdt je voet weg en lig jij op je billen. Dit is voor een volwassene natuurlijk al ontzettend vervelend, maar zij zijn meestal nog wel in staat om zich overeind te houden. Voor kleine kinderen en ouderen is anti slip coating echt onontbeerlijk. De kleintjes staan immers nog wat wankel op hun benen en zij vallen sowieso al wat sneller. Als zij dan ook nog door gladheid uit evenwicht worden gebracht, liggen ze natuurlijk heel snel op hun gat. Ook oude mensen vallen sneller, doordat zij niet meer in staat om snel hun evenwicht te herstellen. Daarbij komt nog eens dat een val voor hen vaak ook nog eens veel vervelendere gevolgen heeft. Doordat hun botten brozer zijn, krijgen zij door een kleine val al vaak te maken met vervelende botbreuken. Dat maakt dat het aanbrengen van anti slip coating op hardhouten ondergronden dus absoluut een aanrader is. Zo zorg je er voor dat de kans op vallen zo minimaal mogelijk is.

Duragrip anti slip coating

Heb je besloten dat het bij jouw bedrijf of bij jou thuis ook verstandig om een anti slip coating aan te brengen op hardhouten ondergronden? Dan is het natuurlijk nog de vraag wat voor merk je hiervoor het best kunt kiezen. Er zijn natuurlijk verschillende merken op de markt, maar lang niet allemaal zijn ze van een echt hoge kwaliteit. Wil jij zeker weten dat je waar voor je geld krijgt, dan moet je absoluut kiezen voor de anti slip coating van het merk Duragrip. Hun materialen zijn van een zeer hoge kwaliteit en je zult gewoon merken dat je veel meer grip hebt op de houten ondergrond, ook als het buiten nat is en de ondergronden daardoor ook nat en glad zijn geworden. Naast dat het heel veel grip geeft, is Duragrip ook een uitstekende keus met het oog op het milieu. Hun anti slip coating is namelijk zeer milieuvriendelijk en watergedragen. Je hoeft door het aanbrengen van deze laag dus geen schade aan het milieu toe te brengen. Kies je voor dit merk, dan weet je zeker dat de natuur hier niet onder te lijden heeft. Je kunt het dus echt met een gerust hart vlakbij je tuin gebruiken, dit zal geen enkel schadelijk effect hebben. Door te kiezen voor de anti slip coating van Duragrip, zorg je er dus op een veilige manier voor dat jouw hardhouten ondergrond veilig blijft om over te lopen. Het is daarbij ook nog eens zeer eenvoudig aan te brengen, echt iedereen kan dit prima zelf doen zonder dat er een professional aan te pas hoeft te komen. Je krijgt altijd een uitstekende handleiding bij de producten, zodat je zeker weet dat jij de coating goed aanbrengt.

Meer redenen om te kiezen voor Duragrip

We hebben net al redenen genoemd om te kiezen voor de anti slip coating van Duragrip, namelijk eenvoudig aan te brengen, milieuvriendelijk en zeer hoge grip. Maar er zijn meer redenen waarom je juist voor dit merk zou kiezen:

  • waterdampdoorlatend
  • snel drogend
  • uitstekende hechting
  • reukloos
  • slijtvast
  • leverbaar in meerdere kleuren

Deze zaken brengen overduidelijk voordelen met zich mee. Dat het snel drogend is, betekent dat je na het aanbrengen dus niet lange tijd hoeft te wachten voordat je er weer overheen kunt lopen. Bovendien zorgt dit er ook voor dat je niet het oppervlak lange tijd hoeft te beschermen tegen weersinvloeden. Het hecht goed en snel, wat dus wel zo handig is. Dat deze anti slip coating slijtvast is, is natuurlijk helemaal prettig. Als dit niet het geval was, dan zou je immers wel eens voor het probleem kunnen komen te staan dat je steeds maar weer een nieuwe laag aan moet brengen. Niet met dit merk, heb je eenmaal deze anti slip coating aangebracht, dan zul je hier lange tijd profijt van hebben en echt lang kunnen profiteren van de anti slip effecten. Tot slot de verschillende kleuren die verkrijgbaar zijn, dit is natuurlijk niet per se noodzakelijk, maar heeft wel voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor neutraal zwart of bruin, zodat de laag niet zo erg opvalt op het hout. Maar je kunt ook juist kiezen voor een sterk afwijkende kleur, zo kan het bijvoorbeeld ook dienen als waarschuwing dat mensen bij de rand van de houten ondergrond zijn aangekomen. Dit is erg prettig voor mensen die minder goed zien. Met andere woorden, zoek je naar een goede anti slip coating, dan is Duragrip dus absoluut het merk om voor te kiezen.