Biologische honing

Een gezond leven begint bij gezonde voeding, daar kunnen we het allemaal wel over eens zijn. Er komen daarnaast steeds meer bewijzen dat bepaalde voedingsmiddelen extra kunnen helpen bij het versterken van je gezondheid, zoals biologische honing. Natuurlijk is het al heel erg belangrijk dat het product biologisch geteeld is, waardoor je niet onverhoopt stoffen binnenkrijgt die je liever niet binnen zou willen krijgen. Daarnaast is biologische honing niet alleen beter voor jou, het is ook beter voor de bij. Bestrijdingsmiddelen blijken schadelijke effecten op deze diertjes te hebben en hoe natuurlijker de velden zijn waar zij kunnen vliegen, hoe beter het voor hen is. Een akker, bloemenweide of boomgaard waar enkel biologisch geteeld wordt, is voor deze beestjes dus erg prettig. Door het kopen van biologische honing doe je dus niet alleen jezelf een plezier, maar ook de bijen. Bovendien komt daar nog eens bij dat hoe meer er zonder bestrijdingsmiddelen gewerkt wordt, hoe beter dat voor het milieu is. Deze middelen komen immers via het regenwater in het grondwater terecht en in beken en rivieren. Daar komen allerlei dieren er weer mee in aanraking en het is nog niet duidelijk hoe schadelijk dit voor het gehele ecosysteem kan zijn. Als jij honing aan je dieet wilt toevoegen, dan is het dus absoluut aan te raden om te kiezen voor biologische honing. Beter voor jou, beter voor de bij en beter voor het milieu.

Biologische honing is goed voor de gezondheid

We stipten het net al even kort aan, maar het dagelijks consumeren van biologische honing is erg goed voor de gezondheid. Helemaal als je kiest voor de rauwe variant, kun je er zeker van zijn dat het veel stoffen bevat die goed voor jou zijn. Waarom is het nu zo belangrijk om voor rauw te kiezen? Bij gewone honing is het zo dat dit warm wordt geslingerd, wat voor de productie een stuk eenvoudiger is. Maar het heeft als grote nadeel dat door de verwarming veel essentiële voedingsstoffen verloren gaan. Bij rauwe biologische honing is dat niet het geval, dit wordt koud geslingerd en daardoor blijven alle belangrijke ingrediënten volkomen in tact. In rauwe honing zitten ontzettend veel voedingsstoffen en mineralen, je kunt dan denken aan antioxidanten, vitamine B, aminozuren en enzymen. Hierdoor heeft het een zeer goed effect op je lichaam en het is daarom ook zeker aan te raden om iedere dag minimaal een lepeltje rauwe biologische honing te eten. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om er je thee mee te zoeten. Let dan wel op dat je er geen kokend water opgooit, want dan gaan de essentiële stoffen alsnog deels verloren. Maar je kunt biologische honing natuurlijk op veel meer manieren toepassen in je dagelijkse eetpatroon. Je kunt het bijvoorbeeld heel goed gebruiken als vervanger voor suiker, waarvan we steeds meer ontdekken hoe verslavend dit is en hoe schadelijk voor de gezondheid. Niet alleen in de thee is biologische honing een uitstekende zoetstof, het werkt bijvoorbeeld ook prima in de yoghurt of in andere toetjes. Kies bijvoorbeeld eens voor een ontbijt met stevige Griekse yoghurt, wat walnoten en een lepel honing, dit is echt ontzettend lekker. Maar ook in warme gerechten kun je het gebruiken, bijvoorbeeld in cakes of koekjes. Het wordt dan wel verwarmd, maar het blijft nog altijd een betere zoetstof dan suiker. En moet je een warm gerecht een beetje zoeter maken, kies dan ook eens voor biologische honing in plaats van suikers. Je merkt, het kan echt op heel veel verschillende manieren toegepast worden en als je het eenmaal gebruikt, zal je potje zo leeg zijn.

Biocare Online

Veel mensen denken dat alle honing hetzelfde smaakt, maar dat is absoluut niet waar. De planten waar de bijen op gevlogen hebben, beïnvloeden de smaak echt enorm. Het is waar dat honingsoorten uit de supermarkt allemaal hetzelfde smaken, maar dat komt omdat daar vaak suikerwater aan toegevoegd is en omdat het vaak goed om een mengsel van verschillende bijenvolken uit verschillende gebieden. Bij pure biologische honing is dit echter heel anders. Daar wordt helemaal niets aan toegevoegd en dat merk je zeker aan de smaak. Bij Biocare Online verkopen ze een aantal soorten rauwe biologische honing, die zeer zeker verschillende in smaak. Je kunt bij hen terecht voor de soorten:

  • boshoning
  • eucalyptushoning
  • heidehoning
  • junglehoning
  • kastanjehoning
  • steeneikhoning

De smaakverschillen komen natuurlijk het best tot hun recht als je de verschillende soorten allemaal naast elkaar zet en van allemaal een voor een een hapje neemt. Je zult bijvoorbeeld ruiken en proeven dat in de biologische boshoning ook echt het bos naar voren komt. Je ruikt de dennen en het hars en dit proef je ook. Heidehoning heeft dan weer een compleet andere smaak. Heb jij tot nu toe allen maar supermarkthoning gegeten en vond je dat eigenlijk niet zo lekker? Dan betekent dat niet dat dit product helemaal niet aan jou besteed is. Je moet gewoon eens de verschillende soorten biologische honing uitproberen en ontdekken welke smaak het best bij jou past. Sommige mensen houden van de meer aardse smaak van boshoning, terwijl anderen juist liever het frisse van de eucalyptus proeven. Zo heeft ieder zijn eigen voorkeur en wat het best bij jou past, ontdek je alleen door de verschillende varianten gewoon eens uit te proberen. Biocare Online is het juiste adres als jij graag rauwe biologische honing wilt gaan ontdekken.