De lineaire hypotheek en hypotheekrenteaftrek

adviesnederland - lineaire hypotheek

Het is alweer even geleden dat de overheid de regels van de hypotheekrenteaftrek aanscherpte en hier de nodige dingen mee veranderde. In 2013 gingen de nieuwe regels van kracht en zijn eigenlijk alleen nog maar de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek aantrekkelijk wanneer je een hypotheekvorm uit gaat kiezen. Het is namelijk verplicht om de hypotheek annuïtair af te lossen op maandelijkse basis voor een periode van maximaal 30 jaar. De enige twee hypotheken die daarvoor dus in aanmerking komen, zijn:

  • Annuïteitenhypotheek
  • Lineaire hypotheek

Er zijn uiteraard ook nog andere hypotheekvormen waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er ook nog een aantal aflossingsvrije hypotheken, maar omdat je dan geen gebruik kunt maken van de hypotheekrenteaftrek zien veel mensen daarvan af. Het is nu natuurlijk wel belangrijk om de juiste hypotheekvorm voor jou te kiezen. Dit hangt van een heleboel dingen af. Bijvoorbeeld je financiële situatie en het huis dat je op het oog hebt. Je kunt dit uiteraard allemaal zelf uitzoeken, maar het is eigenlijk ten zeerste aan te raden om dit samen met een (onafhankelijke) hypotheekadviseur te doen. Hij of zij kan jou alle ins en outs vertellen over de verschillende hypotheken die er op dit moment aangeboden worden. Daarnaast hebben zij alle kennis paraat en kunnen dus vrijwel direct zien wat voor jou de beste keuze zal zijn.

Een goede hypotheekadviseur voor een lineaire hypotheek

Bij Advies Nederland ben je aan het juiste adres voor meer informatie en een vrijblijvend gesprek over bijvoorbeeld het afsluiten van een lineaire hypotheek. Maar je kunt hier terecht voor allerlei zaken die met hypotheken te maken hebben. Het is dus verstandig om hier eens een afspraak te maken en de dingen door te nemen waar jij op dit moment mee zit als het aankomt op je hypotheek. Heb je bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek en wil je graag overstappen naar een lineaire hypotheek? Dan kan de adviseur samen met jou gaan kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Zij hebben allerlei berekeningen voorhandig om jou te laten zien wat de kosten zullen zijn van bepaalde hypotheken. Het grootste voordeel van het afsluiten van een lineaire hypotheek is dat er veel minder kans is op een restschuld. Iets wat voor veel mensen goed in de oren zal klinken. Bij deze hypotheekvorm betaal je namelijk in de beginperiode meer af dan later in de looptijd. Dit betekent dus inderdaad dat je in het begin hogere kosten hebt bij de lineaire hypotheek, maar dit betaalt zich later dus weer aan je uit. Er is dus zeker wat voor te zeggen om voor de lineaire hypotheek te kiezen.

Maak een afspraak voor de lineaire hypotheek

Wil jij meer weten over de lineaire hypotheek en de voordelen die het jou kan opleveren wanneer je kiest voor deze hypotheekvorm? Maak dan vandaag nog een afspraak bij Advies Nederland. Dit kun je eenvoudig doen door het contactformulier op de website in te vullen en hier aan te geven wat je ongeveer wilt bespreken. Het is lastig om precies alles te weten over hypotheken en alleen een goede hypotheekadviseur heeft alle kennis in huis. Daarom zit je bij Advies Nederland goed. Ze zijn onafhankelijk en je bent er dus van verzekerd dat je het juiste advies op maat krijgt. Wanneer het op hypotheken aankomt is een persoonlijk advies het beste, want dit verschilt namelijk per situatie. Voor de een is de lineaire hypotheek de beste optie, terwijl een ander bijvoorbeeld veel beter voor een annuïteitenhypotheek kan gaan. Maak jouw keuze samen met de hypotheekadviseur en kom erachter wat goed is voor jou.