Geen zin in seks? Ga naar Ohmygoddess.nl

Het komt heel erg veel voor. Je hebt geen zin in seks. Sommige mannen en vrouwen denken vaak dat wanneer er weinig seks is, dit meteen betekent dat de relatie niet goed is. Dat is echter helemaal niet waar. Er zijn tal van redenen waarom de seks even op een laag pitje komt te staan. Dan moet je denken aan een bevallig, of een andere fysieke gebeurtenis die je even minder doet verlangen naar seks. Geen zin in seks betekent niet dat je niet meer van je partner houdt of dat je elkaar niet meer aantrekkelijk vindt. Geen zin in seks betekent over het algemeen dat er veranderingen gaande zijn, veranderingen waar je allebei aan moet wennen. Geen zin in seks kan dus diverse oorzaken hebben. Ik ga er een aantal met je bespreken.

  • Geen zin in seks omdat je gespannen bent
  • Geen zin in seks omdat je net bevallen bent
  • Geen zin in seks omdat je heel druk bent 

Geen zin in seks? Dat komt wel weer

Het leven is bewegelijk. Dat wil zeggen dat alles continue verandert. Als je iedere dinsdag stipt om acht uur de liefde bedrijft, dan is dat eerlijk merkwaardig dan wanneer jouw liefdesleven grilliger is. Feit is namelijk dat wij mensen grillig zijn en veel veranderingen doormaken. Dat is alleen maar goed, en wanneer we op die veranderingen op een natuurlijke manier reageren, dan zullen we de conclusie trekken dat er periodes zijn waarin we veel seks hebben en periodes waarin we weinig seks hebben. Eerder noemde ik drie redenen waardoor je minder zin in seks zou kunnen hebben. Ik noemde een van de meest genoemde redenen, namelijk de bevalling. Afhankelijk van hoe jij uit je bevalling komt, zal je moeten herstellen. Niet alleen je lichaam zal moeten herstellen, maar ook zullen er na de bevalling heel erg veel dingen veranderen. Het is dus helemaal niet zo gek dat je na je bevalling de eerste maanden geen zin in seks hebt. Soms is het echter zo dat deze behoeften ook na een jaar niet meer terugkomt. In dat geval is het goed om eens te gaan praten met iemand over jouw behoefden. Een gezond seksleven is namelijk voor de meeste stellen wel erg belangrijk. Een tweede redenen dat veel mensen geen zin in seks hebben is stress. Dat kan stress zijn op het werk, stress in persoonlijke sferen, wat voor stress dan ook. Stress zorgt voor uitputting en tevens zorgt het ervoor dat je je minder met anderen verbonden voelt. Niet zo gek dus dat jouw partner dat ook moet bezuren. Je zult automatisch ook fysiek afstand nemen van je partner als je stress hebt. 

Druk druk druk

Een andere veel genoemde reden van mensen is, ik ben te druk. Dat is natuurlijk ook erg logisch, want als je druk bent wil je je concentreren op je werk en daarvoor moet soms alles wijken, ook de seks. Toch is het verstandig om aan je seksleven te werken. Voor mannen en vrouwen is het hebben van seks ontzettend gezond. Het maakt allemaal hele goede stofjes waardoor je je gelukkig gaat voelen en meer met elkaar verbonden. Wil jij graag meer weten over de mogelijkheden van coaching bij een slecht seksleven, neem dan eens contact op met OhMyGoddess.nl, return to pleasure. Ontdekken hoe je weer met elkaar in contact komt en verbinding maakt is heel erg belangrijk voor het behoud van een duurzame en gezonde relatie waarin intimiteit mogelijk is. Seks en intimiteit zorgen voor gelukkige stellen.