Geweldige lessen Tai Chi in Hengelo

Ik heb eigenlijk al mijn hele leven moeite gehad met het vinden van de sport die bij me past. Ik denk dat dit een van de redenen was dat ik me altijd zo gestrest voelde. Ik had namelijk niet echt een uitlaatklep om de stressgevoelens van me af te kunnen zetten. Uiteindelijk leidde dit tot niet alleen mentale klachten, maar ook fysiek kreeg ik allerlei ziektebeelden waar ik uiteraard zo snel mogelijk vanaf wilde komen. Dit was echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want ik bleef er maar dingen bij krijgen. Op een gegeven moment opperde mijn dokter dat mijn symptomen best wel eens veroorzaakt konden worden omdat ik zoveel stress had. Hij raadde me aan om meditatie te gaan doen. Stilzitten en niets doen is echter helemaal niets voor mij. Ik weer dat dit een oneerlijke manier is om meditatie te omschrijven, maar mijn hoofd staat echt nooit stil en meditatie lijkt me dan ook meer dan vreselijk. Dit was echter wel hoe ik bij het volgen van Tai Chi in Hengelo kwam.

  • Workshop
  • Individuele lessen
  • Groepslessen

Bij QiGongZee geven ze Tai Chi in Hengelo. De lessen worden in verschillende vormen gegeven en ik heb er daar inmiddels een aantal van geprobeerd. Nadat mijn dokter me aangeraden had om meditatie te gaan doen, ben ik eens een workshop Tai Chi in Hengelo gaan volgen. Tai Chi is bewegingsmeditatie en ik dacht hierin het fijnste van beide werelden samen te brengen. En daar had ik inderdaad gelijk in.

Mijn geweldige ervaring met Tai Chi in Hengelo

Zoals ik al zei was mijn eerste ervaring met Tai Chi in Hengelo dus in de vorm van een workshop. Hierin werd kort uitgelegd wat Tai Chi nu eigenlijk is en daarna gingen we aan de slag met enkele bewegingen die hierin vaak uitgevoerd worden. Ik was al snel er helemaal onderste boven van en ik kon eigenlijk al niet meer wachten totdat ik echt lessen kon gaan volgen. Meteen na het volgen van de workshop Tai Chi in Hengelo heb ik me dan ook opgegeven voor een van de groepslessen. Het wordt je heir altijd aangeraden om je op te geven voor een les, want ze komen namelijk snel vol te zitten. Het is fijn om Tai Chi in Hengelo te doen met kleine groepen. Als je een bepaalde beweging niet helemaal op de juiste manier uitoefent dan valt dat de leraar gelijk op en dat betekent dat je dus altijd een geweldige les aan het volgen bent. Dit is voor mij dan ook zeker een van de redenen waarom ik iedere week weer terug blijf komen.

Het resultaat van het volgen van de lessen

Nu ben je waarschijnlijk benieuwd hoe het inmiddels met me gesteld gaat. En gelukkig kan ik mededelen dat dat inmiddels een stuk beter is. Ik heb me eigenlijk in geen tijden zo goed gevoeld. Ik vertel dan ook aan iedereen die het horen wil, hoe geweldig Tai Chi in Hengelo is en dat ze het echt moeten uitproberen. Als je niet in de buurt van Hengelo woont dan is het misschien lastig om hier iedere week lessen te volgen, maar ik kan je echt van harte aanraden om dan in ieder geval een keer te kiezen voor het volgen van een workshop. De mensen die hier werken zijn heel erg inspirerend en Tai Chi is echt een fantastische bewegingsleer. Het brengt je lichaam en geest als het ware samen en zo voelt het ook echt tijdens de les. Ik loop iedere keer weer een stuk lichter naar buiten. Bekijk nu alle informatie op http://www.qigongzee.nl/tai-chi-hengelo/.