Snel uw bmi berekenen

Voor veel mensen is het niet altijd duidelijk of ze op het goede gewicht zitten, terwijl dit wel heel belangrijk is. Een goed gewicht betekent dat u gezond bent en dat u minder kans heeft op nare ziektes in de toekomst. Maar wanneer u niet duidelijk te dun of te dik bent is het lastig om te bepalen of u op een gezond gewicht zit of dat u af moet vallen of juist wat aan moet komen. Door uw bmi uit te rekenen kunt u snel zien of u een gezond gewicht heeft. De afkorting bmi betekent body mass index en het is heel gemakkelijk uit te rekenen. Op de website bmi-uitrekenen.com kunt u zelf aan de slag om gemakkelijk uw bmi te bepalen. Door een aantal gegevens in te vullen, zoals leeftijd, lengte en gewicht kunt u uw bmi berekenen zonder een rekenmachine te gebruiken. Omdat niet iedereen weet hoe de berekening gedaan moet worden is deze optie ideaal. Er komt een getal uit waarmee u meteen de tabel kunt raadplegen die eronder staat afgebeeld. Hierdoor weet u zeker dat u goed kunt zien tot welke categorie uw body mass index behoort. Er wordt onderscheid gemaakt in verschillende categorieën zoals:

  • Ondergewicht
  • Gezond gewicht of overgewicht
  • Obesitas of morbide obesitas

Deze vijf categorieën geven al snel aan of u af moet vallen, aan moet komen of juist gewoon op gewicht moet zien te blijven. Een bmi tussen de 18,5 en 25 is een gezond gewicht en het is dus ook belangrijk dat er altijd naar dit gewicht gestreefd wordt. Door de bmi formule op de website te gebruiken kunt u dus zeer snel bepalen of u op een gezonde manier leeft of juist niet. Voor de toekomst is het ook heel belangrijk dat u nu al begint met het verkrijgen van een gezond gewicht. Hoe langer u daarmee wacht hoe lastiger het is om af te vallen.

Waar staat bmi voor?

De body mass index, ook wel bmi genoemd, is het indexcijfer voor het gewicht dat u heeft in verhouding tot uw lichaamslengte. Dat kan dus voor iedereen anders zijn en daarom is het ook van belang dat u voor uzelf goed uitrekent wat uw bmi is. Door uw bmi te berekenen kunt u meer te weten komen over eventuele gezondheidsrisico’s. Dit wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weten zodat u er iets aan kunt gaan doen wanneer het niet goed gaat. Het blijft echter van belang om rekening te houden met het vetpercentage dat u heeft, dus een bmi berekening moet eigenlijk gepaard gaan met het meten van het vetpercentage. Pas dan weet u helemaal hoe uw gezondheid er aan toe is, maar het berekenen van uw bmi is al een hele belangrijke stap. Soms is het al te zien wanneer u niet helemaal gezond bent. Bijvoorbeeld bij overgewicht of bij ondergewicht. Het is net zo goed slecht voor uw gezondheid om te dun te zijn dan te dik. Veel mensen zien dat echter pas aankomen op het moment dat het al te ver gevorderd is en kunnen dan zelfs een eetstoornis krijgen. Het is dus absoluut van groot belang dat u zelf weet hoe het staat met uw gewicht. Door uw bmi te berekenen weet u zeker of u iets moet veranderen of juist niet. Het is dus vooral van belang dat de verhouding tussen het gewicht en de lengte goed is. Wanneer u niet heel lang bent, maar wel behoorlijk aan de zware kant, is dit waarschijnlijk niet gezond. Hetzelfde geldt voor lange mensen die dun zijn. Het is belangrijk om een gezonde levensstijl aan te houden waarbij u gezond en vooral gevarieerd eet en genoeg beweegt. Door wekelijks uw bmi uit te rekenen is het mogelijk om precies te weten wanneer u de verkeerde kant op gaat, zodat u het snel weer kunt herstellen. Juist door er snel bij te zijn weet u zeker dat u gezond blijft. Zorg er dus voor dat u elke week de website bmi-uitrekenen.com bezoekt. U weet dan zeker hoe het staat met de verhouding tussen uw lengte en uw gewicht door vaak uw body mass index te bepalen. Met een goede bmi heeft u veel minder kans op gezondheidrisico’s. Wanneer u helemaal gezond bent is het bijvoorbeeld een veel kleinere kans dat u bijvoorbeeld een vitamine D tekort oploopt. Dit lijken onbelangrijke dingen, maar uw lichaam heeft deze en andere vitamines nodig. Het is dus heel belangrijk om op een gezond gewicht te zitten en deze ook vooral te behouden. Wanneer u dit doet zult u zien dat u zich veel actiever voelt en dat u veel meer energie heeft om leuke dingen te gaan doen. Ook het sporten wordt leuker, omdat u langer door kunt gaan wanneer u op een gezond gewicht zit.

Snel het nodige gewicht kwijtraken

Wanneer uw body mass index te hoog is is het goed om af te gaan vallen. Het is belangrijk om dit op een goed tempo te doen, hetgeen betekent dat u niet ineens moet stoppen met eten. Ook afvallen of aankomen moet op een gezonde manier gebeuren zodat het gewicht er ook echt af of aan blijft. Dat is wel zo fijn natuurlijk want voortdurend schommelen met uw gewicht is ook helemaal niet goed voor uw lichaam. Kijk dus snel op de website om te zien wat u kunt doen en bereken regelmatig uw body mass index.