Wollen dekbed

Als je nieuwe dekbedden wilt kopen, dan kun je kiezen uit veel verschillende varianten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor verschillende materialen, zoals een donzen, een synthetisch of een wollen dekbed. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende maten. Er zijn exemplaren verkrijgbaar voor een eenpersoonsbed, maar ook tweepersoonsmodellen zijn mogelijk en lits jumeaux voor extra grote bedden. Een ander punt waarop je een keus moet maken, is de dikte, kies je voor een enkelvoudig exemplaar of voor een 4 seizoenen variant, waarbij je twee delen hebt die je samen of afzonderlijk van elkaar kunt gebruiken. Wat voor jou de beste optie is, is afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Voor sommigen zal een wollen dekbed de beste keus zijn, terwijl voor anderen een ander materiaal meer geschikt is. Dit moet je helemaal zelf bekijken, het is goed om van de verschillende mogelijkheden informatie te vergaren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. We vertellen hieronder graag meer waarom een wollen dekbed een goede keus zou zijn.

Voordelen van wollen dekbed

Waarom zou je nu kiezen voor wol en niet voor dons of bijvoorbeeld synthetisch? Daar zijn verschillende redenen voor aan te voeren. Een groot voordeel van een wollen dekbed is dat deze een uitstekende isolatie heeft, waardoor je het niet koud zult krijgen als je in bed ligt. Heb jij last van dat je veel zweet ‘s nachts? Dan is dat met dit materiaal geen enkel probleem. Wol neemt namelijk uitstekend vocht op en zo voorkom je dat je badend in het zweet wakker wordt. Daarnaast is het zo dat wol wat zwaarder aanvoelt dan bijvoorbeeld dons, waardoor je ook echt het gevoel hebt dat er iets over je heen ligt als je op bed ligt. Veel mensen vinden dit erg prettig en kiezen daarom hiervoor. Tot slot gaat de vulling niet verschuiven, waardoor een wollen dekbed altijd gelijkmatig aan blijft voelen, wat natuurlijk ook heel prettig is. Alle voordelen op een rijtje:

  • het voelt iets zwaarder aan dan bijvoorbeeld dons
  • het biedt een uitstekende isolatie waardoor je het niet koud krijgt
  • de vochtregulatie is uitstekend, dus je houdt het droog in bed
  • de vulling zal niet gaan verschuiven

Beste-Dekbed.nl biedt verschillende wolsoorten

Overweeg jij de aanschaf van een wollen dekbed, dan is het goed om te weten dat er verschillende varianten zijn waar je uit kunt kiezen. Bij Beste-Dekbed.nl vind je maar liefst drie verschillende soorten, namelijk exemplaren gemaakt van wol van de kasjmiergeit, van kamelen en van schapen. Dat laatste klinkt ons het meest bekend in de oren, maar ook een wollen dekbed van kamelenhaar of geitenhaar kan een zeer goede keus zijn. Kamelen zijn gewend aan het leven onder grote temperatuursverschillen, in de woestijn kan het overdag immers ontzettend heet zijn en ‘s nachts juist heel koud. Heb jij een slaapkamer met grote temperatuurschommelingen, dan is kamelenhaar echt een uitstekende optie. Een luxe wollen dekbed is de kasjmier variant. Deze vulling is heel zacht, soepel en fijn en daardoor erg comfortabel. Dit zal zeker bijdragen aan een goede nachtrust! De schapenwollen of lamswollen variant is het meest gebruikelijk en daardoor ook het voordeligst geprijsd. Je hebt dus echt genoeg om uit te kiezen! Het grote voordeel van het kopen van nieuwe dekbedden bij Beste-Dekbed is dat je er altijd op kunt rekenen dat je een goede kwaliteit in huis krijgt, aangezien zij enkel de beste merken verkopen. Wat voor soort dekbedden of dekbedovertrekken je ook zoekt, bij hen vind je altijd wat je zoekt! Zoek je een wollen dekbed of juist één van dons of synthetisch materiaal, dan moet je dus zeker eens kijken bij Beste-Dekbed.nl!