Laat je leven niet veranderen door Alopecia

Mensen komen vaak voor het eerst met het woord Alopecia in aanmerking wanneer zijzelf of iemand in hun omgeving het hebben. Alopecia staat voor haaruitval en bestaat in uiteenlopende vormen. Het is een ziekte waarbij je dus je haar verliest. Dit kan gedeeltelijk of helemaal zijn. Ook kan het tijdelijk zijn, maar er zijn ook vormen waarbij je permanent je haar verliest. Zowel mannen als vrouwen kunnen met deze ziekte geconfronteerd worden, maar met name vrouwen hebben het moeilijk wanneer zij dit krijgen. Mannen hebben er iets minder moeite mee, omdat het voor hen een iets meer geaccepteerd fenomeen is. Verschillende vormen van Alopecia zijn bijvoorbeeld:

  • Totalis
  • Traumitica
  • Androgenetica
  • Areata

Deze laatste vorm is een van de meest voorkomende en bekende vorm van Alopecia. Toch komen de andere vormen vrij regelmatig voor en ze hebben allemaal hun eigen kenmerken. Bij Areata heb je een auto-immuun ziekte waarbij je kale plekken op je hoofdhuid krijgt in ovale vormen. Bij Alopecia Totalis en Universalis verlies je (bijna) al je lichaamshaar. Niet alleen het haar op je hoofdhuid verdwijnt, maar ook de rest van je lichaam zal gedeeltelijk of helemaal kaal worden. Androgenetica hoort vaak bij het verouderingsproces en volgt een mannelijk of vrouwelijk patroon. Diffusa zorgt voor tijdelijke kaalheid van de hele hoofdhuid. Als laatste is er dan nog de Frontale Fibroserende Alopecia waarbij de kaalheid optreedt aan de frontzijde van de contourlijn in het haar. Deze verschillende vormen van deze kaalheidziekte zijn wel of niet tijdelijk van aard. In de meeste gevallen is er iets aan te doen. Heb jij last van haaruitval? Ga dan langs een dokter en haal jezelf uit de onzekerheid. Met medicatie of een verandering in je gewoontes kun je er in veel gevallen heel snel weer vanaf zijn.

De gevolgen van Alopecia

Wanneer deze haarziekte in welke vorm dan ook bij jou geconstateerd wordt dan is het voor jou waarschijnlijk het belangrijkst om te weten wat voor gevolgen dit voor je haar heeft. Verlies jij al je haar voor altijd? Of is dit slechts van tijdelijke aard en kun je de kale plekken makkelijk bedekken met de rest van je haar? Wanneer je al je haar verliest of je kunt de kale plekken niet verbergen, maak dan een afspraak bij MoveHs. Hier hebben ze ruime ervaring met Alopecia en kunnen ze je erg goed helpen. Op emotioneel gebied, maar met name op praktisch gebied. Zij hebben verschillende soorten haarwerken, crownextensions en haaroplossingen die het voor jou een stuk makkelijker zullen maken om het verlies van je haar te verbergen. Dit is voornamelijk voor vrouwen heel erg prettig. Niet alleen zodat anderen niet zien dat zij kaal worden, maar met name ook voor zichzelf. Haar is een belangrijk onderdeel van ons uiterlijk en het verliezen ervan is moeilijk te accepteren. Veel vrouwen zien zichzelf zo liever niet in de spiegel. En dat hoeft ook niet. De draagcomfort van de haarwerken van MoveHs is optimaal. Je zult niet eens merken dat je het draagt. Door de persoonlijke service bij dit bedrijf zul je je ook niet ongemakkelijk voelen. Veel vrouwen zijn hier bang voor. Pruiken worden vaak een beetje spottend gedragen en zien er vaak nep uit. Dat is bij deze haarwerken niet het geval. Het oogt heel natuurlijk en de meeste vrouwen voelen niet eens dat ze de haaroplossing dragen. Alopecia hoeft dan ook absoluut niet te betekenen dat jij nooit meer met een mooi kapsel kan rondlopen. Met de haarwerken kun je niet alleen de effecten van Alopecia verbergen, maar je kunt er gewoon je leven mee leiden. Of je nu houdt van zwemmen, motor rijden of sporten. Het kan allemaal!

Ervaring met Alopecia

De eigenaresse van MoveHs heeft zelf Alopecia Areata. Zij weet dus hoe belangrijk het is om een goede haaroplossing te vinden. Daarom is zij ook dit bedrijf begonnen. Bij MoveHs werken allemaal vrouwen die weten in wat voor situatie je ziet. Alopecia lijkt je leven op zijn kop te zetten, maar dat hoeft niet. Kies er voor om je leven in te vullen zoals jij dat wilt. Ook al heb je Alopecia dat betekent nog niet dat je dingen moet veranderen. Blijf sporten en bewegen. Ga uit! Speel met je kinderen en ga stappen met een leuke man. Deze haarziekte hoeft niets te veranderen zolang jij dat niet wilt en dat dankzij de haarwerken van MoveHs. Je kunt de haarwerken dragen zolang en wanneer jij dat wilt. Je kunt er zelfs mee slapen! Iedere vrouw die een haaroplossing van MoveHs heeft is hier erg tevreden over en ze hebben de beslissing genomen om de haarziekte die zij hebben niet bepalend te laten zijn. Maak die keuze ook voor jezelf. Met of zonder kale plekken ben jij een mooie vrouw. Dit is belangrijk om te beseffen. Vind je dat moeilijk? Praat er dan met iemand over! Met een vriendin, lotgenoot of een professioneel. Zij zullen allemaal begrijpen hoe moeilijk het is om je haar te verliezen, maar ze zullen je ook in laten zien dat jij als persoon prachtig bent en dat je haar daar weinig mee te maken heeft. De haaroplossingen van MoveHs zullen je helpen om je weer echt mooi te doen voelen als je je schaamt voor de kale plekken. Voel je vrij, goed en mooi! Dat verdient iedere vrouw.