Zorgeloos een tweedehands scooter kopen

Zorg dat je niet aan de verkeerde kant van een goede deal staat bij een tweedehands scooter kopen en ga langs bij Venlo Scooters. Een scooter kopen doe je niet zomaar. Lees onderstaande tips, ze kunnen je helpen in het afsluiten van een goede deal.

  • Stel een budget op – Een scooter kopen kan aan verschillende prijzen. Stel een budget op voordat je op zoek gaat naar een tweedehands scooter. Zorg ervoor dat je een deel van jouw budget opzij zet voor mogelijke reparaties en de verzekering.
  • Vind een juweeltje bij Venlo Scooters – Blader door de verschillende advertenties op www.venloscooters.nl en probeer de scooter van je dromen te spotten voor een prijs die binnen jouw budget past.
  • Maak kennis met de verkoper – Nadat je jouw keuze hebt gemaakt, is het tijd om de verkoper te ontmoeten. Vraag waarom de scooter te koop is en of de verkoper de eerste eigenaar is. Vraag ook of de originele facturen voor de aankoop en eventuele onderhoudswerkzaamheden beschikbaar zijn. Hierdoor ziet de verkoper dat je een serieuze koper bent.
  • Probeer de geschiedenis van de scooter te achterhalen – Voor gemoedsrust bij een tweedehands scooter kopen, vraag naar het onderhoudsboekje en of de scooter eerder betrokken is geweest in een ongeval.

Tweedehands scooter kopen: wat moet ik controleren?

Om te beginnen uiteraard de staat van de scooter: een gebruikte scooter met een lage kilometerstand (2.000 km) moet in uitstekende staat zijn. Ook de originele factuur is niet onbelangrijk. Vergelijk indien mogelijk het serienummer van de factuur met het serienummer op de scooter. Ze zouden hetzelfde moeten zijn. Anders kunnen bepaalde onderdelen zijn gewijzigd, om goede of slechte redenen. Vervolgens kun je nakijken bij de voorvork of er geen olie op de buizen zit. Sporen van olie wijzen op een mogelijk lek en beschadigde vorkverbindingen. Voor de controle van de achterste schokdemper, zet je gewicht op de stoel en laat het vervolgens los. Meerdere rebounds zijn een teken dat de achterwielophanging is beschadigd. Kijk ook na of de banden niet te glad zijn. De staat van de remmen: de pads mogen niet dun zijn en de schijven mogen niet ruw zijn. Om het elektrisch systeem te testen, probeer je de richtingaanwijzers, cruise-lichten, grootlicht en hoorn uit. Zoek verder naar krassen op het lichaam, controleer de staat van de spiegels en pas op voor roestvlekken op de uitlaatpijp of motoronderdelen.

Maak een proefrit en onderhandel

Nadat je de scooter hebt geïnspecteerd, is het tijd om deze uit te proberen. Tijdens de testrit versnel je snel en luister goed of de motor geen klikgeluid maakt. Test de remmen van de scooter herhaaldelijk om hun reactievermogen te controleren. Om de uitlijning van de wielen en vork te controleren, rijd je met een snelheid van 50 km/u en laat je het stuur even los. Als de scooter afwijkt van het traject, koop deze dan niet, omdat deze mogelijk een ongeluk heeft gehad. Je kunt ook navragen welke onderdelen in de nabije toekomst moeten worden vervangen worden en je vermeldt beter ook de onregelmatigheden die je tijdens de inspectie en testrit hebt opgemerkt. Bij een scooter kopen, begin je de onderhandelingen over de prijs met jouw budget in gedachten. Neem de tijd om goed na te denken voordat je een definitieve prijs accepteert en een scooter kopen doe je nooit zonder deze eerst te hebben uitgeprobeerd. Het volgen van al deze stappen geeft je vertrouwen en maakt een overigens lang proces van winkelen voor de juiste tweedehands scooter tot een plezierige winkelervaring. Bovendien is een scooter kopen met Venlo Scooters als tussenpersoon veiliger. Lees meer…